Peutersportdag bij Indische Buurt in Beweging

Bij de Vlasakkers is het donderdagochtend 22 september een drukte van jewelste. In het kader van ‘Indische Buurt in beweging’, een initiatief van Travers Welzijn, wordt er namelijk een peutersportdag georganiseerd door Doomijn Peuterspeelzaal Vlasakkers. Alle kinderen van 2 tot 4 jaar zijn uitgenodigd om samen met papa of mama te komen bewegen en sporten.

In de grote ruimte van het wijkcentrum staan allerlei sportieve activiteiten klaar. Zo kunnen de kinderen over de bank lopen, in hoepels stappen en door een tunnel kruipen.Ook wordt er met een parachutekleed geprobeerd de bal zo hoog mogelijk in de lucht te gooien. En om het helemaal af te maken, staat er ook een heus springkussen klaar!

De kinderen lopen, rennen, springen en bewegen alsof hun leven er vanaf hangt. Wat hebben ze een lol. Van al dat sporten, word je ook wel wat hongerig. Gelukkig is het om half elf tijd om, zittend in de kring, wat fruit te eten. Er zijn appels en bananen. Als die op zijn, is het tijd voor muziek. Er worden verschillende liedjes gezongen die ook op de peuterspeelzaal vaak voorbij komen. Bij elk liedje hoort een ander dansje.

Om elf uur krijgen de kinderen nog een diploma uitgereikt, want iedereen heeft die wel verdiend. Moe, maar voldaan, kunnen de kinderen weer naar huis of naar de peuterspeelzaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>